Fyllda kycklinglårfiléer, gräddsås och råstekta potatis- och morotsbitar med mangold

Fyllda kycklinglårfiléer  Fyllda kycklinglårfiléer1

Jag gillar kycklinglårfiléer, mycket saftigare än bröstfiléerna. Är förmodligen fetthalten som gör det mesta av skillnaden.

Idag ville jag göra lite mera av filéerna än att bara steka eller koka. Fick bli rullader som jag gjorde så här: Lade ut baconskivor som jag placerade lårfiléerna på efter att jag vikit ut dem så gått det gick. Kryddade med salt och mald ingefära, lade därefter en äppelbit och ett katrinplommon på varje skiva. Rullade sedan ihop och fäste med tandpetare. Vred några varv med svartpepparkvarnen på rulladerna och vände dem sedan i vetemjöl. Brynte i smörolja i stekpannan och lade sedan över i ugnsform. Sköljde ur stekpannan med vatten och hällde över i ugnsformen. Lät sedan steka i 160 graders ugn med bakplåtspapper som lock, efter ca 45 minuter var rulladerna genomstekta och då tog jag ut formen ur ugnen och hällde av stekvätskan i en skål. Ställde tillbaka i ugnen på eftervärme medan jag gjorde en sås med bottenredning, stekvätskan och en skvätt grädde. Smakade av med salt och peppar och en liten skvätt balsamvinäger och lite kolorit för färgen.

Serverade rulladerna skurna på mitten med såsen och råstekt potatis och morötter som jag först hade stekt i rapsolja med salt, peppar och en nypa socker. När potatis och morötter var färdiga vände jag ner skuren mangold och strödde lite finskuren persilja över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.