Laxfärsbiffar med smörslungad delikatesspotatis och mangold

Laxfärsbiffar med smörslungad potatis och mangold

Tjoho, slut med lax i frysen och ICA Maxi säljer färsk laxfilé för 69 kr/kg, hur är det möjligt kan man undra? I vart fall köpte jag två filéer som jag putsade och fryste in i fyra fina bitar i var sin plastpåse.

Putset körde jag i matberedaren och gjorde färs av. Saltade och rörde om och ställde i kylen någon timma. Blandade i en äggula, ett par msk söt senap, ett par varv med svartpepparkvarnen, finskuren dill och en skvätt grädde. Formade färsbiffar, vände i ströbröd och stekte på medelvärme medan jag vände biffarna då och då tills de var genomstekta.

Under tiden som laxfärsen stod till sig med salt i kylen sköljde jag delikatesspotatis och kokade i saltat vatten. När potatisen kokat färdigt hällde jag av vattnet, saltade med flingsalt, klickade i lite smör och kallpressad rapsolja och strimlad mangold, blandade runt och ställde åt sidan under lock.

Serverade laxfärsbiffarna med potatisen och mangolden samt en kall sås som jag blandat av crème fraîche, majonnäs, sweet chilisås,  finskuren gräslök och salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.