Paolos Pasta Paccheri med skink- och grönsakssås

Paolos Pasta Paccheri med skink- och grönsakssås Paolos Pasta Paccheri med skink- och grönsakssås1

Jag är inte mycket för olika kändisars varumärken vare sig på mat eller vin, men jag måste säga att Paolos Pasta Paccheri är en av de bästa pastasorterna jag har ätit, den är matig, har tuggmotstånd och har en ytstruktur som gör att den suger upp sås på ett utomordentligt bra sätt. Tyvärr har ICA slutat med just Paolos Paccheri men den finns att köpa på Willys och Hemköp.

Började med att tärna ned en bit flatrökt skinka, hacka en lök i grova bitar och skar en stor vitlöksklyfta i fin strimlor som fick steka mjuka på medelvärme i olja. Tillsatte tärnade morötter och ett par selleristjälkar som också fick gå med i pannan. Innan jag hällde i ett par dl grädde kärnade jag ur och delade några svarta oliver som fick gå med. Lät sjuda en stund och smakade av med salt, svartpeppar från kvarn och en skvätt vit balsamvinäger. Sist skar jag selleribladen i grova bitar och vände ner i såsen.

Kokade pastan enligt anvisningarna, hällde av kokvattnet och vände ner pastan i såsen och vände om så alla pastabitar fick ”smaka” på såsen.

Serverade pastan och såsen med nyriven parmesanost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.