Stekt makrillfilé med stuvad bladspenat

Makrillfilé

Kom över färsk och fin makrill. Inspirerades sen av min gode vän Leif Leanderson i Göteborg som bjöd på grillad makrillfilé med den här smaksättningen för några år sen.

Fick makrillen filéad i butiken, skar sedan bort skinnet, vilket man inte alls behöver göra utan fisken håller nog ihop bättre om man inte gör det. Saltade på köttsidan och vred några varv med svartpepparkvarnen. Bredde på ett lager med fransk osötad senap på varje filé och toppade med finskuren dill. Lade ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt och smörstekte sedan på båda sidor tills fisken var färdig och serverade den a´la minute!

Serverade de nystekta filéerna på lite lättstuvad bladspenat (först förvälld i saltat vatten, sedan urkramad, spädd med ett par skedar crème fraîche, uppkokad och smaksatt med salt och svartpeppar) samt kokt potatis, tomat och citronklyftor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.