Köttrester och potatiskaka med mangold

Köttrester och potatiskaka med mangold

Ikväll blev det rester, men med lite finess vill jag påstå. Huvudnumret är potatiskakan som jag gjorde av tre kokta potatisar som jag plockade upp ur ett par lunchlådor i kylen.

Jag mosade de kalla kokta potatisarna med en gaffel, tillsatte ett ägg, en skvätt grädde, skuren färsk mangold  (går utmärkt med färsk spenat eller annat gott och grönt) samt salt och vitpeppar från kvarn och rörde om ordentligt. Rev sedan en dl västerbottenost på den grova sidan på rivjärnet, rörde ner större delen i potatissmeten, klickade ut i en smord ugnsform och plattade till, strödde resten av den rivna osten över och gräddade i 225 graders ugn tills det blev lite färg på ovansidan, då hade också potatiskakan blivit genomvarm och färdig.

Serverade en bit av potatiskakan, som jag tog upp ur formen med en stekspade, med uppvärmd vildsvinsgryta. Potatiskakan kan givetvis serveras till vilka rester som helst av kött, fisk eller fågel. Ett sätt att förgylla en annars rätt trist matrest, kokt potatis som legat i kylen ett par dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.