Färsbullar i tomatsås med fettuccini (bandpasta)

Färsbiffar i tomatsås Färsbiffar i tomatsås

Det här är rejäla köttbullar, lagom med två, max tre, per portion. Jag hade vildsvinsfärs men det går lika bra med annan färs, varför inte lammfärs t.ex.

Blandade färsen med ett ägg, lite ströbröd, salt och svartpeppar, torkad timjan och en skvätt grädde. Rörde till smidig smet och formade till stora bullar som jag stekte i smörolja. Lät dem få färg runtom och lade sedan åt sidan utan att vara genomstekta.

Strödde ut ett par msk brunt socker i stekpannan och lät smälta men inte bli bränt. Tillsatte 1 förp (500 gr) passerade tomater, ett par msk balsamvinäger och lite salt och peppar. Låt sjuda så alla sockerklumpar smält, smakade av så kände en bra balans mellan sötma, syra och sälta. Lade sedan ner färsbullarna som fick gå färdigt i den goda tomatsåsen.

Serverade färsbullarna med såsen på nykokt pasta, jag hade färska fettuccini men det går bra med vilken god pasta som helst, varför inte någon av Paolo Robertos fina färska pasta! Toppade med flagor av parmesanost (som jag hyvlat med potatisskalaren) och några basilikablad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.