Pasta med kylskåpsskrap

Pasta med kylskåpsskrap

Som ni har förstått vid det här laget är jag en sparsam typ, speciellt när det gäller att ta vara på den mat jag handlar hem. Kastar inte gärna något, tänker att det kan bli bra som tapas någon dag senare! Tillagad mat kan man spara i ett kallt och väl fungerande kylskåp rätt många dagar. Viktigt är att man inte sätter på lock och sätter in den varma maten i kylskåpet direkt utan låter den svalna utan lock och först därefter ställer  in den i kylskåpet.

Nu hade jag lite färsk pasta kvar i en påse som var öppnad som jag kokade. Hade också lite kycklingbitar kvar sedan ölburksgrillningen och en bit av Cordon Blue-fläsket sedan några dagar tillbaka. Jag skar kyckling och fläskbiten i mindre strimlor, fräste tillsammans med en lök och en krossad vitlöksklyfta, kryddade med salt och peppar och hällde sedan på en skvätt gräddmjölk så röran blev lite såsig. Vände sedan ner den avrunna pastan och lät den få goa till sig i såsen.

Serverade med ett par tomatklyftor och lite riven ost, lätt som en plätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.