Chilimarinerad halstrad laxfjäril a´la Leanderson

Halstrad laxfjäril med spenat

Har varit på turné och besökt goda vänner i Göteborg. Fick en härligt god lax som först skurits i fjärilskotletter, marinerats och sedan halstrats på grillen i ett halster, ni vet ett sånt man klämmer om det som skall grillas så man enkelt kan vända och vrida alla bitar på en gång.

Lägg laxfjärilarna på fat och marinera med Santa Marias BBQ Grilloil/chili, genom att först stryka på marinaden på den ena sidan och sedan vända och ta den andra sidan. Låt ligga ett par timmar i kylen och ta fram fatet och lägg bitarna i halstret gärna en halvtimme före grillningen. Pensla på strax innan grillningen också. Nu kommer det att fjutta eld eftersom marinaden innehåller olja så var beredd att lyfta halstret för att undvika att laxen bränns. Du känner när den är klar, hellre något understekt än för länge!

Laxfjärilarna serverades med nykokt färskpotatis, stuvad spenat, sallad och en vit chilisås samt en romsås. Jojomen, en svalkande god Chabli blev det också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.