”Uppskrämd” fläskkarré med gräddsås, potatis och gelé

uimcZ52B63tDUZcWHTw7fd7kEzp4LDfvySBcEHdRdx4

Ikväll blev det rester från midsommarafton då jag hade ugnsstekt och sedan grillat två stycken hela fläskkarréer (vi var 17 personer) som jag först hade skurit upp och fyllt, den ena med rosmarin, körvel, vitlök och hackad persilja, den andra med hackade aprikoser och riven färsk ingefära. Förutom köttet som blev över tog jag reda på buljongen som blev när jag ugnsstekte karréerna.

Skar det färdiga och kalla köttet i rätt stora bitar, värmde på i teflonkastrull med lite smörolja. Pudrade lite vetemjöl över köttet och rörde om, spädde med några skedar av buljongen och grädde, smakade av med balsamvinäger och lite gelé. Lät sedan stå och sjuda på svag värme medan potatisen kokade.

Serverade den ”uppskrämda” karrén i sås med nykokt potatis, gelé, tomat och ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.