Honungsglaserat fläsk med potatismos

3766e1X0jNyI-K3xh7ulayrO8ODSHelk1FOz_niNi20

Jag hade köpt ett paket färskt fläsk i rätt tjocka skivor, var så magert och fint så jag kunde inte motstå det när jag var till affären sist.

Jag kryddade fläskskivorna med salt och svartpeppar från kvarn på båda sidor, lade sedan på foliei  ugnsplåten och satte in i ugnen på 175 grader. Fläsket fick gå i ugnen tills det börjat få lite färg, då vände jag skivorna och satte tillbaka. Rörde ihop Kikkoman soja, lite balsamvinäger och flytande honung till en glace som jag penslade fläsket med som sedan fick gå ytterligare en stund i ugnen. Vände sedan på fläskskivorna och penslade andra sidan och så in i ugnen igen.

Serverade det goda fläsket med potatismos, brukar ta till mos när jag inte har någon sås, tomater och inlagd smörgåsgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.