Fiskgratäng med sparris

M04cEGWY_jdzNjZtJIN9-TEuPB2gW9t_6X2qAxUEmzY

Det ser inte mycket ut för världen på bild, men det var himmelsk gott. Lättrimmad torskfilé, färsk vit sparris, grädde, potatismos och riven parmesanost är innehållet.

Jag rimmade den färska torskfilén, 7 cl salt till en liter kallt vatten, som fick stå ett ar tre timmar i kylen under eftermiddagen. Tog upp filén och torkade av den med hushållspapper. Skar filén i bitar, lade i smord ugnsform med några klickar smör på och bakade nästan klar i 150 graders ugnsvärme.

Bröt av den grövsta delen av stjälkarna och skalade sparrisen och skar den i mindre bitar. Kokade i saltat vatten tills bitarna mjuknat en del. Slog av kokvattnet i en skål. Fräste en klick smör tillsammans med sparrisbitarna och pudrade över lite vetemjöl. Spädde med grädde och kokspadet till bra konsistens. Jag skedade också i lite smörvatten från den ugnsbakade fisken.

Kokade potatisen och gjorde mos som jag toppade med en äggula. Klickade moset i en halv ugnsform, lade fisken i den andra hälften och hällde sparrisstuvningen över fisken. Sist lite riven parmesanost över sparrisen och sedan gratinerade i 225 graders ugn tills moset och osten tagit lite färg.

Serverade med några skivor närodlade tomater. Det blev så himla gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.