Fyllda majskycklingbröst

C7ogOo-4H_1HCxlr8Qc_9ixJTcLrBPgyEeZPSDSq1LE

Kycklingbröst behöver ha ackompanjemang av något, annars blir det gärna trist. Nu blev det fyllning med konfiterade och ostfyllda små paprikor.

Majskycklingbröst kryddas med lite salt och peppar. Skär upp så du får plats med fyllning. Lägg ut Serranoskinka. parmaskinka eller bacon och lägg den fyllda bröstfilén över och rulla ihop. Krydda och linda in i folie, lägg i ugnsform och koka i ugnen i 175 grader tills filén är klar, tar ca 30-40 minuter, ta innertempen, skall gärna upp i 70 grader.

Under tiden som brösten gick i ugnen stekte jag potatisskivor i olivolja, tillsatte paprikapulver och salt och höll varmt. Precis innan serveringen stekte jag skivor av rå blomkål i lite smör och olja tills de fick lite färg.

Serverade kycklingbröstet i skivor med potatisen och blomkålen samt lite kall sås, 1 msk av vardera creme fraiche, färskost och majo samt en pressad vitlöksklyfta. Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.