Oxrullader

HvL-vQB_uB2prgzOyKDxMtB--znpE1IZmzI6__hLU5w

Igår kväll blev det rullader av några skivor lövbiff. Går bra med andra tunna skivor nötkött av innanlår eller fransyska. Man kan göra rulladerna med olika fyllningar.

Jag hade fransk osötad senap och snabbsaltad gurka i varje rullad som jag sedan saltade och pepprade och vände i vetemjöl. Jag fäste en tandpetare i varje rullad så den inte vecklar ut sig när man steker. Jag stekte sedan rulladerna i smörolja tillsammans med en gul lök skuren i klyftor. Tillsatte också ett par lagerblad, en kycklingbuljongtärning och vatten så det lagom täckte rulladerna. Sjöd rulladerna i den simmiga skysåsen tills de blev färdiga (ca 20-40 minuter beroende hur mört köttet är), tillsatte lite grädde och smakade av med balsamvinäger, salt och peppar.

Serverade rulladerna med såsen, kokta potatisar, morötter och tomatsallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.