Kycklingfilé med råstekt delikatesspotatis och blomkål

rg0vS8AENUgYS9IwsN3mYR2yjkoHZsh1FMwm8k-Cv0k

Jag köpte ju en stor kyckling i förra veckan som jag styckade upp och stekte delarna i ugnen.

Värmde upp den färdistekta bröstfilén i ugnen i samma form som jag använde när jag gjorde iordning kycklingdelarna. Det fanns lite kryddiga godsaker i formen som fick bli basen till såsen här på talltiken.

Jag sköljde och delade delikatesspotatisarna på hälften och stekte i smörolja på medelvärme. Kryddade med salt, vitpeppar från kvarn och så en pytteliten nypa socker. Plockade under tiden några buketter från ett blomkålshuvud. Delade buketterna i skivor så de höll ihop. När potatisen var färdig lät jag blomkålsskivorna steka med, petade ner dem mot botten på pannan så de bara fick lite stekyta – de blir jättegoda då med den stekta ytan och med den naturliga krispigheten inuti.

Hällde vatten i formen med kycklingbröstet, använde sedan skyn till såsen som jag gjorde med lite bottenredning. Toppade med ett par msk grädde och smakade av. Behövdes ingen ytterligare kryddning, det som var kvar i formen hade kanonfin smak och intensitet.

Serverade kycklingbröstet i skivor tillsammans med potatis-och blomkålsblandningen och såsen samt toppade kycklingskivorna med en msk Mango Chutney för den där lilla extra studsen. Det var ett fantastiskt mört och saftigt kycklingbröst, verkligen värt att lägga några extra kronor på en jättebra och närproducerad produkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.