Äggakaka med rökt fläsk och rårörda lingon

CbI-1h0zW9Sl-2g-JadJkG5YdXUhRpTG3SAL9guyilU

Det här är en ypperlig smakkombination av det rökta och salta fläsket (Carlströms bacon), de sötsura lingonen och den sammetsmjuka äggakakan, en favorit som har sitt ursprung från den skånska myllan och välmåendet där.

Vispade samman 1 dl vetemjöl, 5 små ägg, 4 dl mjölk  och en nypa salt och lät smeten stå till sig medan jag stekte fläsket. Hade över det stekta fläsket i en form och höll varmt i ugnen. Hällde äggsmeten i den medelvarma pannan med stekflott kvar. Vred ner värmen något och petade försiktigt i äggsmeten under stekningen så allt rinnande kom ner mot värmen och stelnade. Tog sedan en tallrik ovanpå pannan och vände runt så äggakakan hamnade på tallriken, lät den sedan glida ner i pannan med den ostekta sidan nedåt. Stekte färdigt några minuter.

Jag köper alltid lingon på hösten som jag fryser in som de är. Sedan tar jag fram så mycket jag behöver och rör ihop med lite socker och får därigen alltid en färsk och fräsch sylt eller vad det nu är jag vill göra.

Serverade äggakakan med fläsket och de rårörda lingonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.