Färserade fisk- och skaldjursbiffar i asiatisk inspiration

Jag är lite i perioder som synes, kanske inte så ovanligt när det gäller mathållningen hos flera av oss. Just nu återkommer den asiatiska touchen alltsom oftast. Den här gången färserade jag ett par spättafiléer och räkor som jag hade i frysen. Skalade räkorna och skar spättfiléerna i bitar. Körde i mixern med ett par äggulor, grädde, majsstärkelse, salt och nymalen vitpeppar samt en skvätt sweet chilisås till en rätt slät och formbar färs. Lät stå en stund i kylen medan jag förberedde tillbehören.

Kokade upp en buljong, jag blandade ett par egengjorda fonder från frysen samt en tärning umamibuljong i vatten. Smakade av med fisksås och bitar av ett noriark. Kokade nudlar enligt anvisningen på förpackningen, kylde snabbt av dem och ställde åt sidan. Bottnade två djupa tallrikar med skuren purjolök och pac choi.

Tog fram färsen, formade små biffar som jag sedan vände i vita sesamfrön och stekte på medelvärme i rapsolja och lite sesamolja. Lade över på ett fat och fräste hastigt nudlarna i pannan.

Vid serveringen slog jag den heta buljongen över de skurna grönsakerna med nudlarna över och sedan skurna skivor av färsbiffarna på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *