Kycklingpaté med ugnsbakad potatis, pak choi och dragonsås

Den andra hälften av kycklingfärsen jag köpte gjorde jag en paté på. Blandade ut färsen med tre ägg, grädde, salt och nymalen vitpeppar samt en sked persilade. Eftersom man inte ska smaka på rå kyckling kan man tänka på att mängden salt, som upplevs som angenäm sälta, är ca 1,8-2 gram per 100 gram färdigblandad produkt, alltså 1,8-2%. Hällde över smeten i en smord brödform, stoppade ner skivor av färska champinjoner i smeten och satte i vattenbad i 175 graders ugn där den fick stå i drygt en timme eller tills smeten stelnat och blivit genombakad. Ställde att svalna och sedan åkte den in i kylen.

Bakade potatishalvor med olja och sellerisalt i het ugn. De sista 5 minuterna fick halvor av pak choi åka med i ugnen med snittsidan uppåt och med olja och en nypa flingsalt över. Under tiden gjorde jag en busenkel dragonsås, reducerade en kycklingbuljongtärning och ett par dl vatten till nästan ingen vätska återstod, tillsatte grädde, en försvarlig mängd torkad dragon och lät det hela sjuda en stund tills såsen kramade till sig, smakade till sist av med en skvätt champagnevinäger.

Serverade den kalla patén med det varma, ugnspotatisen, pak choi och dragonsåsen och så några småtomater vid sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.