Smördegsinbakad torskfilé med sparris och gurksallad

Skar den färska torskfilén i lagom stora portionsbitar, ryggbitarna är bara att skära och de tunnare delarna viker man ihop så tjockleken blir ungefär densamma på alla bitar. Jag kryddade med persilade och salt och lade bitarna på ett färdigköpt smördegsark, vek degen runt bitarna, skar av och tryckte ihop de öppna kanterna med en gaffel, sådär man gör när man trycker ihop piroger. Penslade med uppvispat ägg på ovansidan av degknytena och bakade av i 210 graders ugn i ca 18-20 minuter. Parerade med folie på  ovansidorna så det inte blev för brända.

Serverade den inbakade torsken med lättstekt grön sparris och en gurksallad gjord på små tärningar av slanggurka som jag först saltade lite på och sedan blandade med hackad picklad rödlök, majonnäs och crème fraîche. Några små tomathalvor och lite dill på toppen och ett glas kallt rosevin till blev pricken över iet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.