Laxpudding

IY6-JzAVqh40jVWgO1optaxqxg6hjYLUX5SfOeOgz-Q BRp_HY3l3kEUICxZMnUq4XPovfuF4g0mF49OEIUlGBA

Jag brukar ofta skriva att en viss maträtt är en favorit. Ja, det är nog så att jag tycker väldigt mycket om mat vilket dessvärre sätter sina spår runt midjan. Här är också en riktig favorit. Laxpudding med skirat eller brynt smör.

Köpte en hel laxsida igår, styckade upp den till ett par fina mittbitar och sedan skivade jag upp de delar som jag skurit bort, saltade dem och ställde i kylen. Idag hade jag alltså lite rimmad lax i kylen och då fick det bli laxpudding.

Den här gången använde jag kokt potatis som jag varvade med den rimmade laxen i en smord ugnsfast form. Hade också lite strimlad gul lök som jag först hade låtit svettats mjuk i en kastrull innan den varvades med laxen och potatisen. Hade också fryst hackad dill mellan laxlagren.

Blandade ihop 3 ägg med ca 3 dl gräddmjölk som jag kryddade försiktigt med salt och vitpeppar i kvarn. Hällde över i formen och avslutade med ett par klickar smör överst. Hade 225 graders ugnsvärme och formen fick stå 25-30 minuter.

Serverade laxpuddingen rykande het med lite smält/brynt smör, hade ingen dillvippa att garnera med så det fick bli lite fryst hackad dill och en citronklyfta som jag glömde bort för jag var så ivrig att smaka!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.