Pasta de`luxe

RjSG7lxnmzbJFNM_R0f2i5SNnVU_uJH6gbLFmeeeSkM

Det blev en lyxonsdag, tjuvstartade påskfirandet. Färsk pasta, gräddig sås med räkor – och Champagne!!

Tog fram stora fina räkor från frysen och tinade. Skalade räkorna och tog vara på skalet i en kastrull och ställde räkorna i kylen.

Fräste räkskalet i varm panna med olivolja tillsammans med hackad lök och en vitlöksklyfta i bitar. Tillsatte en skvätt konjak och fräste bort alkoholen. Tillsatte sedan fläskfond som jag hade i kylen. Går bra med höns- eller fiskbuljong på tärning också. Fick sjuda i max 15 minuter och därefter silade jag av skal och lök och slog tillbaka fonden i kastrullen. Fonden fick sedan reducera så det bara återstod en halv centimeter i kastrullen, passa så det inte bränner! Tillsatte grädde och lite saffran som sedan fick småsjuda så konsistensen känns bra. Blev lite tunnt så jag redde av med pyttelite majsenastärkelse och lite kallt vatten. Sist fick räkorna gå i kastrullen som bara fick bli varma i såsen. Kokar man räkorna blir de sega.

Hade Paolos (Roberto) färska pasta Paccheri, himla fin pasta som jag har nämnt tidigare. Kokade i 5 minuter enligt anvisningar på förpackningen.

Serverade den kokta pastan med räksåsen och lite örtolja, mixad olivolja med kryddgrönt (jag hade färsk oregano och frusen dill) en nypa salt och rivet skal av en halv ekologisk citron. Som sagt, en flaska torr och kall Champagne satt inte fel till räkorna och den gräddiga såsen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.