Ugnsbakad lax med stuvad grönkål

Började med grönkålen som jag sköljde och repade av från de grova stjälkarna. Hackade och fräste i smörolja tillsammans med hackad schalottenlök. Kryddade med salt, vitpeppar från kvarn samt riven muskotnöt. Pudrade över vetemjöl och spädde med gräddmjölk. Lät sjuda ca 20 minuter och smakade givetvis av kryddningen.

Kryddade laxen efter behag och bakade av den i 170 graders ugn. Tog bort skinnet och det mörka på skinnsidan av varje laxbit och serverade dem på den stuvade grönkålen med kokt potatis till samt en halv avokado med skagenröra på (färdigköpt som råkade finnas hemma). Så några citronskivor att pressa på efter eget önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.