Kebabpizza

 

Ännu en färsrätt som jag labbade fram såhär: Gjorde en vanlig pizzadeg som fick jäsa lite svalt i några timmar, dvs gjorde den runt lunch och bakade av den till kvällen.

Köttfären krydda jag med salt, nymalen vitpeppar och mald spiskummin. rörde runt ordentligt med en gaffel så kryddor och förs blandades ordentligt. Ställde i kylen under eftermiddagen så att salt och kryddor påbörjade tillagningsprocessen. Rullade sedan in färsen som en smällkaramell i gladpack och förslöt så färsen pressades ihop och att rullen också var tät. Lät den sedan sjuda på svag värme i kastrull med vatten utan lock tills den kändes ordentligt fast och genomkokt. Tog bort plasten och lät färsrullen svalna.

Tryckte ut pizzadegen till en stor ”familjepizza” och skedade på ett tunt lager tomatsås och riven ost. Gräddade på baksten i het ugn. Under tiden som pizzan gräddades skivade jag färsrullen i tunna skivor, stekte med salt, peppar och mera spiskummin.

Severade den nygräddade pizzan med sallad, de stekta färsskivorna och några halverade körsbärstomater på ovanpå. Vit och röd sås efter behag och andra godsaker, också efter behag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *