Rimmad Skreirygg med varm potatissallad

J2IZTNniFKyMglmrtmkex_ibmDcpLlHpkmCLOfvWD-g

Blev lite sen middag ikväll men jag hade fullständigt klart för mig vad vi skulle ha. Det tog bara en dryg halvtimme att få fram på bordet.

Jag hade rimmat två portionsbitar av Skreiryggen i en lag med 2,5 cl salt och 4,5 dl vatten några timmar i kylen. Tog fram och slog bort saltvattnet och torkade av fiskbitarna med hushållspapper. Brynte skinnsidan på fiskbitarna i het panna i smörolja. Lade över, med skinnsidan upp, i smord ugnsform, och satte in termometer i den den tjockaste fiskbiten. Körde i 170 graders ugn tills innertemperaturen blev 47 grader. Tog ut fisken och höll den varm under folie.

Under tiden som fisken gick i ugnen skalade jag en potatis och delade i bitar som fick koka i saltat vatten. Delade ett halvt fänkålshuvud i bitar (skar bort rotstocken i mitten), en röd paprika i bitar och en halv purjolök likaså i bitar. Lät grönsakerna bryna i medelvarm stekpanna med smör, olivolja och en skvätt vit balsamvinäger, saltade med flingsalt och vred ett par varv på svartpepparkvarnen. Tillsatte de kokta potatisbitarna, lite hackad dill från frysen och lyxade till med några räkor som jag vände ner på slutet.

Serverade Skreiryggen med den varma potatis- och räksalladen med en citronklyfta. Lite sky från ugnsformen fick toppa anrättningen och ska sanningen fram så blev det ett glas lätt rödvin också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.