Strimlad dijonbiff

N1OF-E9i9-Fvfq6wmEB1Bo_Ocy1NQE7Ab8bU951KlMk

Ni blir väl lite trötta på mina rester snart. Nåväl, det blev ett par biffar kvar häromdagen. De fick bli middag ikväll. Köpte också tomater, mot mina principer så här vintertid, sist när jag handlade. Det var ekologiska körsbärstomater, jag var så himla sugen! Besviken igen, de var hårda och smakade inte något. Fy för tomater som inte har fått någon sol! Måste nog vänta till jag kommer till Spanien eller när de Svenska tomaterna kommer.

Jag skar den redan stekta biffen i strimlor, går att använda lövbiff eller annat tunt strimlat nötkött som inte varit stekt. Det strimlade köttet stekte jag snabbt i pannan, även lite stekt lök fick åka med. Sedan kryddade jag med salt och svartpeppar från kvarn och tillsatte ett par matskedar fransk osötad senap (dijonsenap) och rörde om. Därefter i med lite grädde och ett hastigt uppkok.

Serverade med en potatis- och jordärtskockspuré, en kvist kryddgrönt, lite sallad och de eländigt smaklösa och hårda tomaterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.