Högrevsgryta med stora vita bönor och frisk sallad

fullsizeoutput_1ff4

Köpte en fin bit högrev härom dagen. Putsade och delade den i flera anatomiska delar. Tog de finaste bitarna för sous vide behandling som jag kommer att beskriva senare. Skar resten i små bitar och fräste i smörolja tillsammans med bitar av röd lök, morot och rotselleri, salt och svartpeppar från kvarn och rökt paprikapulver. Tillsatte tomatpuré, lite vetemjöl – blandade om och hällde i vatten så det knappt täckte, smakade av med mera salt och peppar och en skvätt balsamvinäger där det sedan fick sjuda under lock tills köttet blev mört, tog ungefär en dryg timme. Rörde sist ned en burk stora vita bönor som fick bli genomvarma.

Serverade högrevsgrytan med en saftig sallad av finhyvlad spetskål, svartkål och skivor av avocado med en dressing på toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *