Bogblad i dillsås, potatispuré och sousvidebakade rotfrukter.

fullsizeoutput_1ff3

Tänk att man kan göra en riktig festmåltid av så enkla råvaror som kokt bogblad av gris, potatis, morötter och palsternacka. Kokade/sjöd bogbladet i vatten med salt, peppar, lagerblad, morötter och lök i ca 1,5 timme och lät köttet sedan ligga kvar i lagen och svalna av. Tog sedan upp köttet och plockade/skar isär och lossade från ben och brosk.

Gjorde en dillsås med bottenredning och det silade kokspadet, smakade av med salt, nymalen vitpeppar, pressad citron och hackad dill.

Hade preparerat morötter genom att skala och dela i någorlunda lika bitar, lagt i vakuumpåse tillsammans med salt, persilja och en klick smör. Gjorde likadant med palsternackorna som jag smaksatte med finrivet citronskal, förslöt sedan påsarna genom vakuumpackning och körde i cirkulerande vattenbad, 84 grader i ca 1 timme.

Serverade det uppskurna köttet med dillsåsen över, morot och palsternacka och spritsad potatispuré vid sidan. Eftersom vi hade gäster blev det ett par flaskor av ett lite lättare rödvin till, vilket också smakade alldeles utmärkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *