Stekt rimmat sidfläsk, potatis- och oststomp med lingon-, purjo- och squashchutney

IMG_2040

Det här blev stekt fläsk med lite extra knorr kan man säga. Stekte som vanligt det fina lättrimmade och svålfria fläsket från Scan på plåt med folie i ugnen. Går så himla bra och blir inte osigt och kladdigt på samma sätt som när man steker i panna på spisen. Kör på 160 – 190 graders ugn, passa så det inte bränns, och vänd på skivorna när de översta har fått färg!

Gjorde en potatisstomp på vanligt sätt, var dock lite försiktigare med saltningen. Strax innan serveringen tillsatte jag centimetersmå tärningar från väl lagrad ost (jag hade västerbottenost) och rörde in i stompen. För lite extra färg och dekoration lät jag ett par gröna purjolöksblad koka med potatisvattnet en stund så de blev mjuka och följsamma. Virade sedan bladen runt stompklicken på resp. tallrik när jag serverade.

Chutney gjorde jag genom att smälta lite råsocker i botten på den lilla stekpannan, tillsatte lite smörolja och lät tärningar av purjolök och squash karamelliserad ett par minuter i pannan innan jag hällde på balsamvinäger och en skvätt honung, smakade sedan av med salt och nymalen svartpeppar innan jag tillsatte lingonen som fick sjuda med ytterligare ett par minuter, och där var chutneyn färdig!

Serverade det stekta fläsket på stompen med ett par skedar chutney  bredvid och ett par tomatklyftor till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.