Gösfilé i vitvinssås med kokt potatis och ärtor

IMG_1922

Fisksugen idag så det blev en djupdykning i frysen. Två fina gösfiléer blev fyndet. Tinade fisken, delade i bitar och saltade lite på bitarna. Hade också lite hemgjord fisk- och skaldjursfond i frysen, packad i istärningspåse så det var bara att klippa bort ett par tre kuber från den frusna påsen. I kastrullen med fonden med lite smörolja att koka ner innan jag pudrade över vetemjöl och rörde om ordentligt. Sedan i med en skvätt vitt vin och grädde och smakade av med salt och nymalen vitpeppar och en liten skvätt hummerfond på flaska. Rundade till sist av med en klick smör innan fiskbitarna sakta fick gå färdigt i såsen.

Serverade gösfilén i såsen med nykokt potatis, ärtor och lite blandad sallad och finskuren dill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.