Rödbetsbiffar med stekt potatis och kall majosås smaksatt med hackade oliver

IMG_1923

Gör om och gör rätt brukar man ju säga numera. Det gäller nog mitt tappra försök att göra rödbetsbiffar, ska förklara varför. Jag mixade kokta, skalade rödbetor tillsammans med likaså kokt blomkål. Blandade i ett ägg, salt och nymalen vitpeppar i det lätt mixade ”färsen” och smaksatte med inlagd kapris. Pudrade över och rörde ned potatismjöl för att stabilisera färsen en del. Formade färsen till ”pannbiffar” och stekte lätt på varje sida, rödbetorna och blomkålen var ju redan kokta och det var nog orsaken till att biffarna blev mjuka och lite menlösa. Skulle nog ha rivit skalade råa rödbetor istället för kokta, ska testa det nästa gång. Inget fel på smaken så i övrigt blev det godkänt.

Serverade biffarna med stekt potatis och en kall crème fraîche- och majonnässås som jag hade smaksatt med några oliver som jag finhackat och blandat ned. Dessutom lite stekt Halloumiost, ett par tomatklyftor och lite färsk basilika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.