Stekt lax, stuvad mangold med parmesan samt ugnsbakad delikatesspotatis och spetspaprika

IMG_1779

Tog en bit lax från frysen som jag tinade och skar rent från skinn och delade i bitar. Saltade laxbitarna runtom och lät de sedan dra på skärbrädan. Stekte laxen a`la minut innan serveringen.

Från fjolårets skörd i grönsakslandet hade jag förvälld och fryst mangold som jag tinade upp och kramade ur vätskan ur och skar i mindre bitar. Det går givetvis alldeles utmärkt att använda bladspenat istället för mangold. Fräste lätt i smörolja, pudrade över vetemjöl, rörde om och spädde med vatten och grädde till bra konsistens. Smakade av med salt och nymalen vitpeppar. Höll på värme och strax innan serveringen rörde jag ned en halv deciliter riven parmesanost.

Serverade de stekta laxbitarna på den stuvade mangolden med ugnsstekta delikatesspotatisar och spetspaprika. Droppade lite lime över laxbitarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.