Vårkyckling med färsk sparris, citronsås, ägg och hyvlad tryffelpecorino

IMG_1780

Jag bjöd min kära fru på en vårsupé ikväll. Det hade kommit vit sparris från Tyskland som jag inte kunde motstå, kompletterade med grön sparris från Italien och kycklinglårfilé från ekologisk Bosarpskyckling.

Skalade den vita sparrisen och skar av de träiga några cm från botten. Ansade och sköljde den gröna sparrisen och skar likaså bort de nederste centimeterna. Sjöd den vita sparrisen i saltat vatten tills den mjuknat något men ändå hade spänst kvar. Lade ned de gröna sparrisarna som bara fick värmas upp. Slog av vattnet och lade upp på tallrikar.

Kryddade kycklinglåren med salt och nymalen vitpeppar, stekte i smörolja med skinnsidan nedåt tills skinnet fått färg och blivit knaprigt. Vände och stekte på andra sidan någon minut, lade över i ugnsform, öste över lite av fettet från stekningen och stekte färdigt i ca 10 minuter i 150 graders varmluftsugn.

Vispade ned en skvätt grädde och crème fraîche i stekpannan som jag hade stekt kycklingen i. Tillsatte lite rivet citronskal och saften av en halv citron, smakade av med salt.

Kokade två ägg till krämig konsistens.

Serverade kycklinglåren uppskurna i skivor på den vita och gröna sparrisen, äggen delade i halvor, citronsåsen vid sidan och tunnhyvlad tryffelpecorino och lite krispig sallad över.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.