Rimmad oxbringa, dijonstuvad potatis och kålrotsstrips

IMG_1690

En riktigt god och rejäl husmanskost. Kokade rimmad oxbringa i en trång ugnsgryta med lock tillsammans med några lagerblad, vitpepparkorn och en skvätt vatten. Passade på att köra i 125 graders ugn 3-4 timmar tillsammans med en annan långkokning härom dagen. Kylde och förvarade sedan den kokta bringan i kokspadet. Lät stå kallt tills det var dags för tillagning nu ikväll.

Skalade och skar en bit kålrot i stavar som strips ungefär. Vände runt i olja i ugnsform och strödde lite flingsalt över. Stekte i 220 graders varmluftsugn , vände runt några gånger med stekspade och körde tills stripsen fick färg och kändes genomstekta. Skar oxbringan i knappt cm-tjocka skivor, lade i ugnsform med lite smörolja i och skedade över lite av kokspadet. Lät den steka i ugnen samtidigt med kålrotsstripsen, dock inte lika länge utan bara tills skivorna torkat till lite.

Skalade och skar potatis i tärningar som jag förkokade i lite saltat vatten tills den mjuknat något. Hällde över i durkslag, gjorde en bottenredning av smör och mjöl, spädde med kokspadet från bringan och lite grädde. Smaksatte med fransk osötad senap och lite mortlade senapsfrön. Vände sedan ned potatisen och lät stå på värme. Strax innan serveringen rörde jag ned lite kapris.

Serverade köttskivorna på den stuvade potatisen och med kålrotsstripsen bredvid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *