Ångad gösfilé med gnocchi och smörkonfiterad fänkål

IMG_1688

Ser kanske lite blekt ut men det var gott. Möjligen hade tillbehöret krävt en stekt och varför inte en senapspanerad gösfilé, men nu blev det en ångad variant.

Kokade extra potatis till lunchen så det blev några potatisar kvar att göra gnocchi av. Pressade potatis som jag blandade med vetemjöl och kallpressade olivolja, salt och lite nymalen vitpeppar. Blandade till en deg som var lagom lös och kladdig och som släppte från bunke och händer med hjälp av lite mjöl. Slog in i folie och förvarade i kylen tills det var dags att tillaga.

Hade ett halvt fänkålshuvud som jag finstrimlad och skar i små bitar tillsammans med likaså finskuren stjälkselleri. Konfiterade i ugnsform med lock i smör under några timmar i 125 graders ugn.

Tog bitar av gnocchidegen och rullade ut på skärbräda med mjöl på. Skar i små bitar och tryckte till med en gaffel på varje bit. Sjöd sedan gnocchi i omgångar i saltat vatten tills de flöt upp på ytan, tog upp i hålslev och lade på fat. Hällde av smöret från fänkålskonfiteringen i en kastrull och lät det brynas lätt under ca 15 minuter. Öste sedan ned fänkål- och selleriblandningen samt gnocchin som fick bryna lätt under omrörning, tillsatte till sist blandat kryddgrönt och vände ned.

Ångade fiskfiléerna som jag först saltade något på. Serverade gnocchin, lite nyriven parmesanost på och de ångade fiskfilébitarna med en rejäl citronskiva på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.