Fyllda kycklinglår från Hagby Gård med potatismos, rostade gulbetschips och mangosås

IMG_1659

Hade köpt fina och stora kycklinglår från Hagby Gård. Plattade till de urbenade låren och lade skinnsidan nedåt. Kryddade med salt och nymalen svartpeppar  och lade rökt sidfläsk ovanpå och rullade ihop till en rulle per lårfilé. Band om med steksnöre och kryddade med salt och nymalen svartpeppar, stekte i smörolja så rulladerna fick färg runtom. Lade över i ugnsform och körde på 160 grader till en innertemperatur på 72 grader. De behöll sin saftighet fint trots att temperaturen var hög, det hade inte blivit så bra med bröstfileer som lätt blir torra då.

Vispade ur pannan med en skvätt grädde och tillsatte ett par skedar mango chutney och sedan smakade jag av med salt och peppar.

Serverade rullederna skurna i bitar med potatismos, mangosåsen, lite grönt och sedan tunna chips av gulbeta som jag rostat lätt i ugnen med olja och flingsalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.