Revbensspjäll med brysselkål, ugnsbakade äpplen, skysås och kokt potatis

IMG_1656

Köpte tjocka revben som jag saltade och kryddade med nymald vitpeppar och riven ingefära. Bakade i ugnen med en skvätt sirap över. Körde på 175 grader tills köttet lossade från benen och kändes mört. Slog på lite vatten i ugnsformen den sista halvtimmen i ugnen. Fick bli sky som jag smakade av med kryddor och lite vitvinsvinäger. Äppelbitarna som jag serverade som tillbehör hade jag tidigare bakat av på svag värme i ugnen utan några tillsatser av socker eller smör. Fräste brysselkålen i smör, kryddade med salt och socker. Tillsatte lite vatten som fick koka bort, och sen var kålen lagom genomkokt.

Serverade revbenen med skyn, kokt potatis, brysselkålen och de ugnsbakade äppelbitarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.