Kycklingbröst i dragonsås

IMG_1380

Har man köpt ett paket kycklingbröst får det ju bli ett par olika rätter av det. Kan bli tjatigt i alla fall men det går ju att frysa den tillagade rätten om man vill ha att ta fram ett annat tillfälle.

Det här är en favorit i familjen, sjuder kycklingbrösten i kort vatten, skummar väl och tillsätter salt, hela svartpepparkorn, lagerblad och lite lök av något slag, idag hade jag blasten av färsk knipplök. Låt det sjuda i ca 15 minuter, sila av kokbuljongen och spar den. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda. Gör en bottenredning av smör och vetemjöl, tillsätt buljong och en skvätt grädde, smaka av med ev mera salt och malen svartpeppar, ett par msk finskuren färsk dragon eller någon tsk torkad samt några droppar syra (vit balsamvinäger eller citronsaft). Skär kycklingbrösten i skivor/bitar och lägg i såsen och låt de bli genomvarma.

Servera kycklingen i såsen med nykokt potatis och ev morötter, jag hade också ett par tomatklyftor och lite ättiksgurka som tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.