Smörstekt torskrygg med gräddkokta rotfrukter

IMG_1381

Fredagsgott igår, fin torskrygg som jag skar i portionsbitar och saltade på och som sedan fick ligga och dra en stund medan jag gjorde iordning rotfrukterna. Putsade och skar en bit rotselleri, en potatis, ett par knipplökar och lite vitkål i bitar som jag sedan fräste lätt i smörolja i en kastrull. Lade till en halv fiskboljongtärning och slog på någon dl grädde, kokade upp och rörde om och lät sedan sjuda på svag värme tills rotfrukterna var klara, smakade givetvis av under tiden. Torkade av och stekte torskbitarna i smör runtom, vred något varv med vitpepparkvarnen över och lade sedan över i ugnsform. Ställde på 150 graders värme med termometer i den tjockaste fiskbiten. Lät den gå upp i knappt 50 grader, tog ut formen, täckte med folie och lät stå och vila i 5 minuter.

Serverade sedan de gräddkokta rotfrukterna med torskryggen, några mangoldblad, ett par tomatklyftor och en citronbit samt lite dill på toppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.