Torskrygg med kaviarsås

IMG_1281

Det här här torskrygg a´la Myhrbergs som vi blev bjudna på igår kväll. Såsen var lika enkel och genialisk som god. Snabbmat av högsta kvalitét.

Koka skalpotatis. Sjud torskryggen i saltat vatten plus ev. vitt vin och lite pepparkorn och lök. Om man rimmar fisken någon timma i kylen innan sjudningen håller den ihop bättre och blir lite fastare, men då måste man vara lite försiktigare med saltet i vattnet. Gör en vit grundsås av smör och lite vetemjöl, späd med gräddmjölk till önskad konsistens. Smaksätt med vanlig smörgåskaviar, salt och nymalen vitpeppar.

Fisken serverades med goda såsen över, skalpotatis och förvällda sockerärter. På toppen av fisken några riktigt fina räkor och en dillvippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.