Kryddkorvsfylld fläskfilé, murkelsås och stekt zucchini

IMG_1285

Den kryddkorvsfyllda fläskfilén blev en riktig lyckträff tycker jag. Fick idén från ett TV-program med Ernst K för något år sedan. Han gjorde plockmat och fyllde fläskfilébitar med ölkorv, verkade gott så jag la det tydligen i bakhuvudet.

Putsade till filén så den blev jämntjock och utan huvud (sparade givetvis putset för senare bruk). Skar upp på längden, först ned i halva filén, sedan ett par snitt åt vardera sida. Vecklade ut på skärbräda, saltade och pepprade lite. Lade en kryddkorv i den uppskurna filén, stängde sedan runtom och band med bindgarn på fyra fem ställen. Kryddade rullen med salt och peppar, sedan kryddade lite med en texmex kryddblandning innan jag brynte den i smörolja så den fick fin färg. Lade sedan över i ugnsform och lät den gå färdigt i 150 graders ugn – tog ca 35-40 minuter.

Hade färska murklor som jag förvällde i tre vatten innan jag skar dem i bitar, stekte och gjorde en god sås med grädde, lite sherry samt salt och peppar.

Tog bort steksnörena och skar fläskfilén i skivor och serverade med murkelsåsen, lite lättstekt Gotlandssparris och stekta skivor av zucchini, ruccolasallad och tomatklyftor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *