Stekt Mälargösfilé, potatis- och selleripuré och ångkokt broccoli

IMG_1244

Har förmånen att ha tillgång till ”pinfärsk” gösfilé ibland. Hade det just härom dagen så det blev en härligt god och uppskattad middag med goda vänner.

Saltade och vred några varv med vitpepparkvarnen över de portionsstora fiskfiléerna. Bredde över filéerna med fransk osötad senap, vände i ströbröd med lite salt i och stekte i smör på medelvärme.

Innan jag stekte fisken hade jag skalat och bitat mjölig potatis och rorselleri. Kokat i saltat vatten tills de var nästan klara, lade då i broccolibuketter ovanpå som fick ångkoka en stund under lock så de var lagom al`dente och potatis- och selleribitarna färdiga. Körde potatis och selleri, tillsammans med en skvätt gräddmjölk, lite smör, salt och vitpeppar, till puré med stavmixer.

Serverade den nystekta gösfilén på potatis- och sellerimoset med broccolibuketter och några citronbitar till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.