Örtkryddade fläskkotletter med smörfrästa grönsaker

IMG_1197

Vanliga fläskkotletter med ben från svenska glada grisar, nåväl – troligtvis i alla fall gladare än många andra grisar som föds upp runtom i världen!

Vet att vi åt fläskkotletter oftare förr, jag menar då på 1970-80-talet. Vi kryddade dem ofta med olika örtkryddor för att variera dem. Så blev det idag också.

Kryddade fläskkotletterna med torkad rosmarin, timjan samt salt och nymalen svartpeppar. Stekte i smörolja på medelvärme tills de fått färg på båda sidor och vred ned värmen något så de fick gå färdigt till genomstekt utan att gå för länge – då blir de torra.

Skar ett par gula och röda morötter i stavar, en schalottenlök i klyftor, stekte i smörolja i teflonkastrull, kryddade med salt, en nypa socker och lite nymalen svartpeppar. Efter en stund lade jag ned buketter av blomkål samt ett par skedar syrad vitkål, rörde om och lät gå under lock en stund tills grönsakerna hade mjuknat något men fortfarande var al`dente.

Serverade de smörfrästa grönsakerna med de nystekta kotletterna över samt någon sked köttsaft från stekpannan och dekorerade med fräscha ärtskott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.