Kycklinglårfilé med tomatsås och ugnsbakade delikatesspotatisar.

Kycklinglårfilé med tomatsås

Har en jättegod tomatsås som jag brukar göra ibland när andan faller på. Den här gången till en stekt kycklinglårfilé och ugnsbakade delikatesspotatisar.

Började med potatisen, sköljde den med skalen på,  lade i ugnsform med lite rapsolja. Sedan in i 225 graders varmluft. Gjorde såsen så här; smälte lite socker i botten på en kastrull tills det smälte och blev gyllenbrunt. Tillsatte passerade tomater, balsamvinäger och soja så det blev en bra balans i smaken. Smakade av med lite salt och malen spiskummin. Rörde om från botten så allt socker blandades in i såsen.

Kryddade kycklinglårfiléerna med salt och cajunkryddblandning, stekte i panna och lade sedan över i ugnsformen med potatis tills de blivit genomstekta.

Serverade skivor av lårfilén på tomatsåsen och den ugnsbakade potatisen som först hade fått lite kryddning av persilade. Lite skuren gräslök fick toppa anrättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.