Maskarponeöverbakad koljafilé, rotfruktscreme och kokt skalpotatis

IMG_0827Mascarponeöverbakad koljafilé

Litet experiment, tänkte knorra till en bit koljafilé så det inte bara blev en ugnsbakad fiskfilé. Saltade de portionsstora filébitarna och lät de ligga på ett fat. Bakade några palsternackor, en jordärtsskocka och en morot med skalen på i 175 graders ugn till de blev mjuka. Skar itu de ugnsbakade rotfrukterna och skrapade ur fruktköttet i en kastrull där jag sedan mixade till mos med en klick smör och lite crème fraîche. Smakade av med salt och vitpeppar från kvarn och höll varmt.

Lade fiskfiléerna i en smord ugnsform, skedde över mascarpone och strödde på vita och svarta sesamfrön och körde i ugnen (175 grader) tills fisken var genombakad. Här borde jag först ha blandat upp mascarponen med lite salt och hackade örtkryddor för att ge lite smak till överbakningen, nu blev den rätt smaklös.

Serverade den överbakade koljafilén med rotfruktscremen, en kokt skalpotatis och ett par lättkokta sparrisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.