Biff med rödlök, sallad och potatisgratäng

Biff med rödlök

 

En mörad och god biffskiva med mycket lök är alltid en höjdare. Ibland har man otur och åker på en seg eller torr rackare, den här gången blev det dock en höjdare.

Tog fram köttet minst ett par timmar innan det var dags att tillaga, måste bli rumsvarma innan man steker eller grillar dem. Hade rester av kokt potatis som jag lade i smorda portionsformar tillsammans med lite lök och pressad vitlök och några tunna tomatskivor. Saltade och pepprade och hällde över grädde som jag smaksatt med lite salt och osötad fransk senap. Rev lite ost över och ställde att gratinera i 200 graders ugn.

Stekte den skivade/strimlade rödlöken i stekpannan. saltade och vred ett par varv med svartpepparkvarnen och strödde på en nypa råsocker. Lät löken få färg och hällde sedan över på ett fat. I med smör och olja i het pannan, saltade och pepprade köttskivorna och stekte dem så de fick färg på båda sidor, vred sedan ned värmen och stekte till önskad grad, i vårt fall blev det en ”medium well done” som fick åka i pannan först och två ”medium rare” med lite kärna i mitten.

Sereverade de stekta biffarna med rödlöken ovanpå, portionsform med potatisgratäng och sallad på mangold, tomat och melon med en gnutta sötsyrlig dressing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.