Stekt ankbröst med brysselkål

PK83w0eU4mfLFO71HhCK8MhABBiUYx2Xjlly7g8-9XE

Jag älskar ankbröst! Här stekt med brysselkål, råstekt potatis och en skysås med smak av apelsin.

Råstek potatisen i tärningar, håll varmt. Förväll brysselkålen i saltat vatten, häll av och spar kokvattnet. Håll varmt och preparera ankbrösten genom att skära, med en vass kniv, ett rutmönster på fettsidan. Krydda med salt och peppar runt om. Stek med fettsidan nedår i het panna. Vänd och stek på andra sidan tills den fått färg. Sätt i ugnen på 180 – 200 grader och låt gå till ca 60 grader för lätt rosa kött. Tag ur ugnen och låt vila en stund.

Medan ankbröstet gått i ugnen spär du ut köttsaften från ankbröstet i stekpannan med kokvätskan från brysselkålen. Späd också med saften från en apelsin och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Red av med någon tesked majsenastärkelse utrört i kallt vatten så blir skysåsen simmig och fin. Ett par klickar smör gör sig bra i såsen!

Skär upp ankbröstet i tunna skivor och servera med den råstekta potatisen, brysselkålen och skysåsen. Jag vände brysselkålen i stekpannan med lite sirap, smör och en liten nypa salt och så hade jag filéat en apelsin i klyftor som fick plats på ankbröstskivorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.