Små smörrebröd till buffén eller som rejäl förrätt

Små smörrebröd Små smörrebröd1

Hade gäster igår och istället för en traditionell trerätters fick det bli en trestegsmiddag med ett par timmars uppehåll mellan rätterna.

De små smörrebröden kan man ju faktiskt fantisera ihop efter vad som finns på lager eller vad man tycker om, grunden till mina var en liten skiva bröd (typ baguette) med smör och grön sallad i botten, sen hade jag, högst upp från vänster;

1. Kumminkryddad syrad vitkål, en tjock skiva stekt pepparbacon, en klick remouladsås, syltlök och lite persilja.

2. Minipannbiff, som jag stekt tidigare på dagen av nötfärs, ägg, grädde och kryddor. Stav av snabbsaltad Västeråsgurka och tomatklyfta.

3. Röra av varmrökt lax (majonnäs, crème fraîche, sweet chilisås och kryddor) några räkor och en liten trekant av en citronskiva.

4. Rostbiff, majonnäs, tomatklyfta, ett par gurkskivor och färdigköpt rostad lök.

Givetvis bjöds det öl och snaps alternativt Jägermeister till!

Till varmrätt blev det en väl beprövad Pasta de´lux 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.