Fyllt kycklingbröst med wokade färskpotatisar, knipplök, soltorkade tomater med ruccola och parmesancreme

IMG_0593 Fyllt kycklingbröst

Återkommer till min kyckling som jag styckade och gjorde iordning häromdagen. Det här var brösten som jag fyllt med soltorkad tomater, rökt skinka och ost. Gjorde så här; kryddade brösten runtom, lade en skiva skinka, en bit ost och en bit soltorkad tomat på varje och sedan lade jag ihop filéerna med fyllningen emellan. Band ihop med köttsnöre och stekte i panna så den fick färg runtom. Lät sedan eftersteka i 170 graders ugn tills innertemperaturen nått 70 grader. Kylde sedan ner och förvarade i kylskåp.

I kväll tog jag fram kycklingbröststeken och värmde i ugnen. Kokade några potatisar, skar ett par knipplökar i klyftor. Skar den kokta potatisen i bitar och wokade tillsammans med knipplöken och soltorkade tomater i olja. Jag använde mig av oljan från de soltorkade tomaterna när jag wokade. Kryddade med salt, svartpeppar från kvarn och en nypa socker.

Serverade de wokade på tallrikarna som jag först lagt lite ruccolasallad på och klyftor av tomater. Skar skivor av kycklingbröststeken och toppade med en parmesancreme som jag blandat av lite gräddfil, majonnäs, salt, svartpeppar och en rejäl hög med finriven parmesanost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.