BBQ-kycklingvingar med sallad och senapsdressing

BBQ-kycklingvingar

När jag berättade om styckningen av den hela kycklingen häromdagen glömde jag nämna vingarna. Kycklingvingar består av tre delar, den yttersta delen finns det inget kött på så de fick åka med i buljongkoket. Däremot de två andra bitarna kan man göra goda BBQ-bitar av.

Blandade soja, sirap, svartpeppar och en liten skvätt rökvätska. Smakade av så sältan var rätt och sedan lade jag i kycklingdelarna som fick marinera en stund innan jag körde dem i ugnen på 200 grader tills de fick ordentlig färg och blev väl genomstekta och möra. Mot slutet tillsatte jag rester av färdigstekt fläsk som jag hade i kylen som fick bli genomvarma i samma form och med samma marinad som kycklingvingarna.

Tog sen ett tag i frukt- grönsakslådan, nämligen skuren pak choi (kinakål), tomater, gul lök, honungsmelon, ett halvt kokt ägg på varje tallrik. Sedan de varma kycklingdelarna och fläsket samt några skivor Brieost.

Toppade med en dressing som jag rörde ihop av olivolja, vitvinsvinäger, vanlig senap, salt, svartpeppar och en skvätt honung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.