Grillade fläskfilémedaljonger med potatisgnocci i smör och salvia

Grillade fläskfilémedaljonger

Ikväll blev det grillat, medaljonger av fläskfilé med potatisgnocci som fått åka runt i en kastrull med brynt smör och salvia strax innan serveringen. Inspiration av min gode vän Björn Söderholm som pratat sig varm för brynt gnocci som tillbehör till det mesta i köttväg!

Skar den putsade fläskfilén i ”fjärilsbitar”, dvs varannat snitt rakt igenom filén och nästa bara halvt igenom. Sedan vek jag ut bitarna som fjärilskotletter och lade i marinad i kylen under dagen. Grillade fläskfilémedaljongerna så de blev precis genomstekta. Kokade gnoccin enligt anvisningen på förpackningen och hällde över i durkslag och spolade kallt vatten för att stoppa kokningen. Innan serveringen smälte jag smör i en kastrull tillsammans med lite salt och finskuren färsk salvia. Smöret fick bryna på en stund varefter jag hällde över gnoccin och blandade runt  så de värmdes ordentligt.

Serverade den nygrillade fläskfilén med den brynta gnoccin a`la minute med lite grönsallad, tomat och sparris som fått lite smak av balsamicosirap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.