Grillade alt. ugnsstekta tunna revbensspjäll, coleslaw och BBQ-sås

Spareribs

Delade en sida tunt revbensspjäll i tre delar. Saltade runtom och lindade in i folie och lade i form som jag ställde i 115 graders ugnsvärme drygt tre timmar. Hade också en bit rökt sidfläsk som jag lindade in i folie och lät gå med i ugnen.

Skar sedan revbenen i bitar och den rökta fläskbiten i två delar. Lade i ugnsform och penslade med BBQ-såsen (se BBQ-sås) och satte in på gratinering i ugnen (går jättebra att grilla också). Tog ut när benen fått färg, vände dem och penslade på BBQ-såsen och sedan in i ugnen igen.

Gjorde en coleslawsallad så här, blandade en sked majonnäs med ett par skedar crème fraîche. Vände ner finskuren vitkål, äpple och rädisor i strimlor. Vred ett par varv med svartpepparkvarnen, vände runt och lät stå en stund i kylen så smakerna smälte samman.

Serverde de nygrillade revbenen med coleslawsalladen, vanlig sallad, tomat och BBQ-såsen bredvid i en liten skål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.